Notícia realizada per Inés Mercadal, alumna 2n ESO

Enguany tenim la sort de poder gaudir d’un servei d’esmorzars saludables. Voleu saber més? A continuació podeu llegir les entrevistes que els hem fet a algunes persones de l’escola i podreu llegir les seves respostes:

A NA TONYI (sa cuinera)

1.- Com és el vostre  matí  a la cuina  per preparar tantes coses bones?
És molt estressant ja que feim moltes coses com guardar aliments al frigorífic, reciclar, rentar estris de cuina i peces de roba a la rentadora, fer comandes, fer inventari, cuinar…

2.- Hi ha productes que són de Menorca?
Si, sobretot carn, fruita i verdura.

3.- En què vos baseu per pensar el que vendreu al bar?
En el nou decret del Govern Balear en el que es parla del tema del menjar saludable en cafeteries d’instituts escolars. (27 de juny de 2019. Fascicle 150. Secció III). En ell ens explica quin és el porcentatge màxim que han de tenir els aliments en quant a sal, sucre, carbohidrats, calories…

En Equip Directiu es va plantejar què podíem posar a la venda i des de cuina fem el control dels aliments per tal que estiguin dins la categoria de menjar saludable que és convenient oferir i després, na Sonia ho elabora.

A N’ANNA (la Cap d’Estudis ESO)

1.- D‘on  ve la idea d’oferir menjar saludable?
Ve de diferents vies. Per una banda, hi havia professors que havien comentat la necessitat de fer un canvi en els productes que oferíem , per una altra banda, a les assemblees d’alumnes va ser un tema recurrent l’any passat i per la nova llei en la que marca la quantitat màxima de calories que pot contenir un producte en un bar escolar .

2.- Algú t’ha fet algun comentari del canvi?
Sí, i tant. He rebut bons comentaris per part dels  professors i per part dels mateixos alumnes que van proposar-ho que es senten molt agraïts de què els hi fessin cas i que, a més, comenten que es ven més .

A NA SONIA  (que està al “bar”)

1.- Com és un dia en el servei de berenars?
Els primers 5 min suo un poquet perquè tots volen que els atenguis amb immediatesa.

2.- Què és el que més vens?
El que més es ven és el “pan pizza” i els creps de xocolata.

3.- Què és el que més t‘agrada del que fas?
M’agrada preparar-ho tot

A NA IRENE (una professora d’ESO)

1.- Què has observat des que hi ha menjar saludable?
Hi ha un consum més conscient d’aliments més sans. Per exemple: fruites, iogurt  i entrepans .

2.- Què  penses del canvi? 
Que és un canvi positiu  perquè així els alumnes agafen un millor hàbit a l’hora d‘esmorzar aliments saludables .  

A NA CRISTINA NAVAS (companya de classe de 2n ESO – B)

1.- Què penses sobre el canvi? 
Penso que està molt bé perquè són coses saludables. Per tant, és un bon canvi. 

2.- Què és el que mes t’agrada del bar? 
M’agrada molt que els “bocatas“ estiguin ja fets, llestos per consumir-los sense haver-ho d’encomanar  abans. M‘encanten els batuts també .

A EN CICE (entrenador de basquet i exalumne)

1.- Has notat si el pati està més net?
No m’hi havia fixat perquè vaig directe del pàrquing al pavelló però ara m’ho miro. Ah! doncs sí, està més net, sobretot es veu en el camp de futbol  on hi havia molts embolcalls.  

 2.- Saps per què?
No. Per què? Perquè a el bar hi ha menjar saludable. Ja no hi ha tantes coses com abans que anaven amb bosses.

3.- Quan venies al cole, hi havia bar?
No, però el darrer curs vam posar una màquina expenedora.