Qui som

La Salle Maó és una escola centenària que té les etapes educatives d’Escoleta, Infantil, Primària i Secundària amb una comunitat educativa que, seguint el model de Sant Joan Baptista De La Salle, educa en valors a la infància i la joventut.

Els centres La Salle reben el seu nom de Sant Joan Baptista de La Salle, qui, a finals del S. XVII es va associar amb uns mestres per a mantenir escoles dedicades als fiets pobres. Amb ells va fundar l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes.

Com va començar la nostra aventura?

Per a poder comprendre l’abast dels inicis del nostre col·legi, és necessari remontar-se a un llarg camí que porta més de 100 anys perpetuant-se.

El 8 de desembre del 1905, el germà Théodard Nizier, primer director de La Salle Maó, i els germans Théodome Gabriel i Théodomir Regis, acompanyats pel Germà Visitador, arribaren a Maó per començar una nova comunitat lasal.liana. El dia escollit no va ser casual, sinó que es va escollir intencionadament per a posar el nou col·legi de la institució fundada per Sant Joan Baptista de La Salle baix la protecció de la Nostra Senyora de la Immaculada Concepció, el dia 8 de desembre de 1905 s’institueix la primera Comunitat de Germans a l’illa de Menorca.

És el 2 de gener de 1906, tot just un mes després de l’arribada dels tres germans, que s’obrien les portes del primer col·legi de Sant Joan Baptista de la Salle a la illa de Menorca. Des de llavors fins el dia d’avui, cada any es commemora la data de la seva arribada prenent a la Immaculada Concepció com a la nostra patrona protectora, celebrant una gran festa.

Documents de centre

Díptic La Salle Maó