Avui ens volem sumar a tants i tants d’actes que es faran arreu del món per reivindicar allò que no caldria fer si ses coses no fossin com són.
Volem un món igual per tots, en el que homes i dones es sentin tractats i respectat per igual. Les alumnes de 3r ESO exposen un manifest en nom de tots:

Hi ha igualtat?

Encara que al segle XXI s’hagi avançat molt, podem trobar situacions a la nostra vida quotidiana que no són 100% equiparables. Encara s’escolten coses com: quina sort que el teu marit t’ajuda a casa o els homes som inútils a la cuina mentre que les dones no juguen al futbol, tal com va dir en Bertín Osborne…

No només són frases sinó que són fets endarrerits que encara passen com, per exemple, que el marit controli els diners o com t’has de vestir o que t’amenaci o que et faci sentir inferior…

Des del gener del 2003 han mort, a Espanya, 1025 dones, assassinades per les seves parelles o ex-parelles. En aquest 2019 hi ha hagut més de 80 000 denúncies, 51 dones mortes i 43 orfes, que són les víctimes més invisibles.

Ninguna de nosaltres tenim perquè acabar així. Denuncia. Truca al 016 o, si ets menor d’edat, a la Fundació ANAR. Perquè no t’ho mereixes. Ningú s’ho mereix.

Molts ens hem trobat, o ens trobarem, en situacions com aquestes. Les nostres mares, professores, àvies i, fins i tot, nosaltres hem tingut por d’anar soles per la nit al carrer. Per açò no hem volgut posar cap exemple de dona famosa important perquè totes som importants en aquest tema.

Per això, volem agrair a tots els noies que ens ajuden en aquesta lluita com, per exemple, els homes de la Campanya del llaç blanc (WRC), un grup d’homes de Canadà que, en 1991, varen decidir adoptar el llaç blanc com a símbol de l’oposició dels homes a la violència de gènere.

Nosaltres no desitjam que les dones tinguin el poder sobre els homes sinó que tinguin el poder sobre elles mateixes.

Així que vos tornem a preguntar: hi ha igualtat? Fins que la resposta no sigui si, no podrem deixar de preguntar-nos-ho.

Indra G i Carla T