Durant el mes de febrer, en el nostre col·legi, vàrem tenir la sort de poder compartir amb moltes entitats i persones voluntàries del nostre entorn més pròxim les seves experiències personals.
Així doncs, els més petitons de l’escola varen saber més del Tercer Món coneixent de més a prop Proideba (la nostra ONG), el Secretariat de Missions i el Fons Menorquí de Cooperació.
Ja a Primària varen escoltar el testimoni de voluntaris de Caritas (botiga Mestral, fons d’aliments i visites a malalts), la Fundació ONCE, els Escoltes de Menorca i la Creu Roja.
Finalment, a ESO vàrem visitar les monges de clausura, el centre Carles Mir, la residència de gent gran i una experiència de voluntariat familiar.

Que què en treim d’això?
Doncs apropar-nos al nostre entorn, veure vulnerabilitats per tal de poder donar un cop de mà, sensibilitzar-nos… i sobretot, veure que podem posar els nostres dons en benefici dels altres. Ajudar i ser ajudat, no hi ha millor forma de viure. Els voluntaris ens mostren que no només el que és ajudat se’n veu beneficiat sinó també aquell que ajuda en treu molts fruits. És a partir d’aquesta setmana que descobrim a alumnes que ja són voluntaris o que s’ofereixen a fer-ho a partir d’ara.

Per tot això, agraïm a totes aquelles persones que han col·laborat en aquesta experiència. Moltes gràcies.

Aida Tena

Pastoral

Leave a Reply

Your email address will not be published.