Sí, és cert, Nadal és llum, il·lusió i màgia per a molts, inclosa jo, però no per a tots. Cada any, quan arriben aquestes dates sorgeix un esperit de solidaritat i ajuda als altres que em meravella. I sort d’això. Perquè sí que és cert que Nadal no és un bon àpat, una taula elegant i roba de gala però tots necessitem un mínim per a poder celebrar el Nadal com cal. I xerro de poder menjar alguna cosa especial i, si hi ha sort, calenta; de poder tenir una llar i que aquesta estigui un poquet caldejada… Si això és compleix, després podem parlar del veritable sentit del Nadal que no és més que gaudir de la família, amics i gent que ens estimem, dedicar temps als altres, ser generosos, tenir fe, estar en pau amb un mateix i els altres (la llista no acabaria mai)…

Potser vos esteu demanant tot això a què ve? A que, gràcies a gests com els de Caritas amb la seva campanya d’aliments per fer que el Nadal arribi a totes les llars de Menorca: és Nadal per a tots. Nosaltres, l’escola La Salle Maó, ens unim a ells orgullosos de poder-los donar un cop de mà i aprofitem els festivals de Nadal dels nostres alumnes per fer una entrada solidària. Una entrada solidària en la que cada família aporta un o més aliments per Caritas. És una oportunitat de mostrar als nostres alumnes com d’important és ajudar a aquells que ho necessiten.
L’any passat els alumnes més implicats en la recollida d’aliments eren de 3r d’ESO i enguany són els de 2n cicle d’ESO i, sobretot, 6è de Primària. Aquest fet fa que, poc a poc, tots els alumnes vagin passant per una experiència de solidaritat nadalenca que de ben segur els farà pensar. Des d’aquí volem donar les gràcies a totes aquelles famílies que han ajudat aportant un total de 1053 aliments i a Caritas per oferir-nos la possibilitat de col·laborar amb ells.

Nadal ja és aquí. Nadal ja ha arribat. Visquem el Nadal com cal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.