Els alumnes d’Educació Secundària de La Salle Maó han celebrat, per primer cop, el Dia de la Ciència. Durant tota la jornada s’ha celebrat, de manera festiva i interactiva, activitats de ciència que, enguany, s’ha dedicat més a les Matemàtiques.

Hem començat amb la reflexió amb una sèrie de videos on s’explica per a què serveixen les Matemàtiques: “¿Para qué sirven las matemáticas?” de CuriosaMente i la xerrada TED “Las matematicas son para siempre” d’Eduardo Saenz de Cabezon

Després de la reflexió, els alumnes han fet “sopes de nombres” i han visualitzat pel·lícules de temàtica científica, diferents depenent del grup-classe:

– 1r ESO “Regreso al futuro”

– 2n ESO “Juegos de guerra”

– 3r ESO “Figuras ocultas”

– 4t ESO “Apollo XIII”

A continuació, s’han lliurat els guanyadors dels Premis Cangurs 2017 de La Salle Maó. Només s’han pogut lliurar els premis de 1r i 2n ESO ja que eren proves internes i els de 3r i 4t ESO no hem pogut saber els resultats de les proves externes.
  

El guanyador de 1r ESO ha estat en Pau Taltavull, de 1r A, i el guanyador de 2n ESO ha sigut n’Arun Carmona de 2n B.

Llavors s’ha fet una gimcana de 10 proves matemàtiques més la prova especial final, separats en 2 llocs: al pavelló, per l’alumnat de 1r i 2n ESO i, al teatre, per 3r i 4t ESO. Les proves han sigut molt divertides i competitives: s’ha notat les ganes dels alumnes per ser els guanyadors. A més, els alumnes estaven ajuntats en grups mesclats de 5 alumnes amb un total de 40 grups i cada grup tenia el nom d’un científic de renom (carnets: carnets dia de la ciencia 2017
).


El grup guanyador de 1r i 2n ESO ha estat el grup “Marie Curie”: Sergio Navarro, Paula Periano, Borja Vinent, Jose Guerra i Berta Mercadal.

I el grup guanyador de 3r i 4t ESO ha sigut “John von Neumann”: Rosa Sánchez, Laura Triay, Lluis Gomila i Marc Serra.

Després de la gimcana matemàtica, els alumnes de 1r i 2n han marxat cap a casa i els alumnes de 3r i 4t ESO han continuat fet ciència visualitzant “La ciència detrás de la magia” on s’explicava els trucs màgics a partir de les matemàtiques i, després, han intentat resoldre endevinalles matemàtiques online a partir de “Juegos Mentales que te pondrán a pensar”.

Ha estat un dia diferent, científic però molt divertit.

Feliç Dia de la Ciència Lassal·liana!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.