Col·legi La Salle Maó http://mao.lasalle.es Centro concertado de infantil, primaria y ESO Fri, 04 Dec 2020 07:50:30 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.3 http://mao.lasalle.es/wp-content/uploads/2016/12/cropped-logo-estrella-32x32.png Col·legi La Salle Maó http://mao.lasalle.es 32 32 CELEBRACIÓ DE LA INMACULADA A CASA http://mao.lasalle.es/celebracio-de-la-inmaculada-a-casa/ Fri, 04 Dec 2020 07:32:43 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15732

Des de la Pastoral vos convidem a unir-nos en oració.
Què tal si fem un petit moment d’oració, de pregària en família?
Seria polit si tots ho féssim a la mateixa hora, a les 11:00h. (no ens connectarem enlloc, només es un acte simbòlic en què unirem la nostra pregària a Déu i la verge Maria).

Aida Tena

Cap de Pastoral

 

]]>
Recollida d’aliments per Caritas http://mao.lasalle.es/recollida-daliments-per-caritas/ http://mao.lasalle.es/recollida-daliments-per-caritas/#respond Wed, 02 Dec 2020 18:35:23 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15719

Els alumnes de 1r d’ESO conjuntament amb 3rC d’ESO han volgut col·laborar en la campanya que com cada any posa en marxa l’escola per tal de recollir aliments per Caritas.

Altres anys aquesta campanya es feia el dia del Festival d’Infantil i Primària. Degut a la situació actual, aquest festival no es pot celebrar. Per tant, més que mai, cal fer una campanya sensibilitzadora i més impactant.

Vos deixem algunes imatges per tal que vegeu el procés.

I sobretot, sobretot, no ho oblideu, hi ha persones que aquest Nadal necessiten d’aquests aliments per celebrar unes festes millors!

Aida Tena

Cap del Departament de Pastoral

]]>
http://mao.lasalle.es/recollida-daliments-per-caritas/feed/ 0
Con ganas e ilusión, NCA http://mao.lasalle.es/con-ganas-e-ilusion-nca/ http://mao.lasalle.es/con-ganas-e-ilusion-nca/#respond Mon, 23 Nov 2020 21:20:41 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15688 El equipo docente de Educación Primaria seguimos formándonos y aprendiendo con NCA, Nuevo Contexto de Aprendizaje. A pesar de las medidas de seguridad que debemos tomar frente a la Covid-19, nuestr@s profesores y profesoras han tenido una jornada de formación muy interesante, para poder responder a una nueva forma de entender la escuela del siglo XXI.

NCA Educació Primària

]]>
http://mao.lasalle.es/con-ganas-e-ilusion-nca/feed/ 0
Oferta de trabajo noviembre 2020 http://mao.lasalle.es/oferta-de-trabajo-noviembre-2020/ Mon, 23 Nov 2020 12:38:51 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15683

Complint la normativa vigent, l’Entitat Titular fa pública l’existència de les següents vacants al col·legi de La Salle Maó:

– Mestre/a d’educació primària (mitja jornada)

Tots els sol·licitants hauran de tenir la titulació exigida per la Llei, així com la capacitació en català (FOLC o equivalent) i/o la DECA.

– Professor/a de Llengua Anglesa d’ESO (substitució)

Tots els sol·licitants hauran de tenir la titulació exigida per la Llei, així com la capacitació en català (seminaris), Màster del professorat o CAP.

Professor/a d’Història i Geografia d’ESO (substitució)

Tots els sol·licitants hauran de tenir la titulació exigida per la Llei, així com la capacitació en català (seminaris), Màster del professorat o CAP.

PROCEDIMENT:

  1. Presentar CV a la direcció de correu electrònic rrhhmao@lasallevp.es, des del dia 23 al 30 de novembre de 2020.
  2. Es notificarà telefònicament, únicament als preseleccionats, l’horari de l’entrevista.

PER A MÉS INFORMACIÓenviar email a: rrhhmao@lasallevp.es o a mao@lasallevp.es

Foto de l’encapçalament:
<a href=”https://www.freepik.es/fotos/fondo”>Foto de Fondo creado por asier_relampagoestudio – www.freepik.es</a>

]]>
Connectats pels drets dels infants http://mao.lasalle.es/connectats-pels-drets-dels-infants/ http://mao.lasalle.es/connectats-pels-drets-dels-infants/#respond Fri, 20 Nov 2020 16:54:53 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15670

Bon dia infants! Avui és un dia especial en el calendari: el dia dels drets de la infància! Enguany més que mai n’hem de parlar, els hem de conèixer, hem de poder dir com ens sentim i hem de poder-ho celebrar. A la nostra escola sempre hem parat la dinàmica de l’aula per ajuntar-nos tots al pati i fer una celebració conjunta. Des del Departament de Pastoral teníem clar que enguany açò no podríem fer-ho però ens volíem reinventar per tal de no deixar passar l’ocasió quan sabem de ben cert que els nostres infants necessiten que vetllem pel seu benestar emocional donades les circumstàncies actuals.

Ens hem connectat tots per videoconferència amb nervis i il·lusió. Tot i els problemes tècnics que hem anat resolent com hem pogut, la celebració s’ha dut a terme amb un caire festiu i alegre. Veure com heu participat, des de P1 fins a 4t d’ESO, fent els gests que demanàvem fer, com sabíeu de quin dret parlàvem i vos posàveu de peus quan dèiem cosa del vostre dret, com miràveu a càmera amb ulls de sorpresa… no té preu.

Així podem dir que certament, com havíem posat de nom a la nostra celebració: Connectats pels drets dels infants, ho hem fet: 27 aules més els alumnes de semipresencialitat que avui ereu a casa. Moltes gràcies per haver-vos connectat. Ens ha fet molta il·lusió que també participéssiu.

Les imatges mostraven les caretes escrutadores, ben atentes.

Mostrar les feines que heu anat fet durant la setmana ha estat un bon final: collages de dibuixos fets per mostrar que tots som diferents però tenim els mateixos drets, de mans que tenen marcades l’inicial del vostre nom, de mirades, etc. Fins al vídeo amb la paraula especial amb llenguatge de signes i el ball de “Jerusalema”. Molt xulu tot!

De veritat, que el producte final ha millorat les expectatives inicials. Podem estar contents.

Enguany celebrarem així: connectarem així.

Bona feina professors pel moment de la connexió i per la feina feta durant la setmana. Gràcies Paula i Blanca pel moment de la celebració.

I sobretot, esperem que vosaltres, alumnes, hageu gaudit d’aquest moment i del vostre dia!

La Pastoral amb vosaltres!

Aida Tena

Cap de Pastoral

]]>
http://mao.lasalle.es/connectats-pels-drets-dels-infants/feed/ 0
Relleu i successió càrrecs Junta Directiva AMPA http://mao.lasalle.es/relleu-i-successio-carrecs-junta-directiva-ampa/ Fri, 13 Nov 2020 11:04:50 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15641
El passat dia 9 de novembre es va celebrar l’assemblea ordinària i extraordinària anual de l’AMPA
Entre els diferents punts de l’ordre del dia, estava el relleu i succesió de càrrecs a la junta directiva. Després de més d’una dècada al frent de la junta en diferents càrrecs, en Jesús Flórez com a president, en Manel Salvador com a vicepresident i Miguel Ángel Company com a tresorer, deixaren darrere una època plena de reptes aconseguits i sempre alineats estratègicamentb amb el centre escolar. 
El mateix dia es va produïr el relleu, i a na María Prieto com a nova presidenta de l’associació li acompanyaran en aquesta nova etapa en Gerard Vallmajó com a vicepresident i na Marisa Armendáriz com a tresorera. A la junta continuen com a vocals Nuria Estellés, Eva Causapié, Pilar Borràs, Angie Ramos i Jesús Flórez, Manel Salvador i Miguel Ángel Company per donar suport la resta del curs escolar.
Ahir dia 12 de novembre es van reunir les dues juntes (anterior i actual) i la direcció del centre per tal de fer un reconeixement a la junta que acaba la seva etapa.
Des del centre, agraïm la tasca, l’esforç i la constant alineació amb l’Equip Directiu i donem ànims i desitgem el millor a la nova junta directiva.

]]>
Els nostres avantpassats http://mao.lasalle.es/els-nostres-avantpassats/ http://mao.lasalle.es/els-nostres-avantpassats/#respond Mon, 02 Nov 2020 16:18:23 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15615

Fa uns anys, va aparèixer per les xarxes socials un escrit que es deia “No ets de Menorca si no…” i seguidament hi havia arreplegats tot un seguit de tòpics i característiques pròpies de la vida de la gent de l’illa que representaven, a grans trets moltes situacions bastant reals però divertides del que suposa ser d’aquí.  Hi havia frases com per exemple, no ets de Menorca si per anar de Maó a Ciutadella no ho has planificat amb 3 o 4 dies d’antelació, o la pantalla del cinema de la ciutat de Maó és igual de gran que la pantalla del televisor de qualsevol persona d’una altra ciutat…etc.

Podríem dir que “ser” de Menorca, pot esdevenir una característica compartida i estimada perquè ens diferencia dels altres.  El mateix passa amb la nostra família, amb les nostres arrels familiars.

Després de llegir els treballs que han fet els alumnes de 4t ESO a l’àrea de Religió, sobre els avantpassats (aplicant els criteris teòrics per poder fer una investigació en ciències socials), me va venir el record amb el qual he començat aquest escrit.

El més curiós de tot és poder comprovar com en alguns casos, els alumnes poden descobrir aspectes de la seva família que no coneixien, relacionar conductes de les famílies amb aquella anècdota que va viure el besavi o la tia de l’avi fa molts anys.  Caràcters similars d’avantpassats que s’assemblen als descendents actuals, curiositats envers dates de mort i naixements, objectes que conserven les famílies i no sabíem el perquè…i tantes altres descobertes que s’han posat a lloc, després de molts anys de silencis.

Acabem de viure la diada de tots els Sants, festivitat religiosa, amb origen pagà que vol rendir homenatge i record als familiars que ja no estan al nostre costat de forma física.  Moltes tradicions, com aquesta, es van perdent…anar al cementiri a dur flors i fer net les tombes, menjars familiars amb els bunyols típics de Menorca, encendre espelmes a les cases devora una imatge dels familiars desapareguts recentment…conductes, totes elles que provocaven preguntes per part dels més joves de la casa: “Qui és aquest que està enterrat aquí???”, “Aquesta foto que ara li posem una espelma, de qui es tracta???”, d’aquesta manera tan simple i directe es podien descobrir moltes informacions dels nostres avantpassats…Avui en dia, no hi ha ocasió per a poder fer-ho.

No es tracta de criticar o voler tornar enrere en la vivència de les tradicions, ni molt menys.  Els temps canvien i això ho provoquem tots junts, els joves i els més majors. S’obren nous temps, noves formes de vida, noves formes de recordar, de celebrar…o no…però no està de més, recordar avui, demà o quan sigui possible, d’on venim.

Les persones, no només som un projecte de futur; som sobretot, un projecte que es va gestar en el passat, a la vegada que disposem d’ un temps present limitat i concret per a manifestar-nos i sense cap dubte, amb una capacitat d’aprendre que no s’ha de perdre mai.

Alumnes de 4t ESO d’aquest curs tan estrany 2020-21, amb mesures sanitàries per tot, amb una situació pandèmica nova i a punt d’acabar una etapa molt important en la vostres vides: no deixeu d’aprendre mai, demanant, observant, qüestionant aspectes de la vostra procedència i de les vostres arrels…de segur que trobareu en el vostre passat, moltes respostes que us ajudaran en les vostres decisions i circumstàncies actuals i futures.

Molt bona feina!

Tonyi Coll Orfila
Professora Religió ESO
Orientadora ESO

]]>
http://mao.lasalle.es/els-nostres-avantpassats/feed/ 0
Reunions d’inici de curs ESO 2020-21 http://mao.lasalle.es/reunions-dinici-de-curs-2020-21/ Fri, 23 Oct 2020 04:43:00 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=14975

REUNIONS INICI DE CURS ESO 2020-21

Com cada any tenim programada una reunió per donar a conèixer el nostre estil educatiu i funcionament del Centre i, també, les novetats d’aquest nou curs que fa poques setmanes hem iniciat. Per tant, els convoquem a les reunions d’inici de curs que es duran a terme de manera telemàtica a la plataforma Lasalleencasa. Accedint a l’enllaç https://etxean.eus/ i en Illes Balears a Maó (contrasenya: mao) anirem a l’etapa d’ESO i clicarem damunt l’icona del/a professor/a de referència. Per qualsevol dubte, es poden posar en contacte amb el centre. 

Calendar

Calendari de reunions d’inici de curs de les diferents etapes

27

Octubre

Reunió inici de curs ESO
(1r i 2n)

a les 19:00h

27

Octubre

Reunió inici de curs ESO
(3r i 4t)

a les 20:00h

]]>
Un nuevo auxiliar de conversación aterriza en La Salle http://mao.lasalle.es/un-nuevo-auxiliar-de-conversacion-aterriza-en-la-salle/ Thu, 22 Oct 2020 17:34:01 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15508

Esta semana se ha incorporado a nuestras clases de inglés en primaria el nuevo auxiliar de conversación.

Hace años que La Salle participa en este programa en colaboración con la Conselleria de Educació, ya que consideramos muy positiva la inetracción de nuestros alumnos con un nativo que tenga como lengua materna el idioma que nosotros estudiamos como extranjero.

Por suerte, la Covid19 no ha impedido que podamos contar con esta valiosa ayuda. Se llama Grant y viene de Spokane, Washington. Tras pasar la correspondiente cuarentena, el pasado lunes se incorporó a nuestras clases presentándose en los diferentes cursos en los que participará, es decir, 3º, 4º, 5º y 6º de primaria.

Welcome to La Salle, Grant!

]]>
27 octubre día nacional del TDAH en España http://mao.lasalle.es/27-octubre-dia-nacional-del-tdah-en-espana/ http://mao.lasalle.es/27-octubre-dia-nacional-del-tdah-en-espana/#respond Thu, 22 Oct 2020 09:36:04 +0000 http://mao.lasalle.es/?p=15497

Por 3er año consecutivo el 27 de OCTUBRE la Federación española de asociaciones de ayuda al déficit de atención e hiperactividad celebrará el Día Nacional de TDAH en España. Este año focalizan la campaña en las diferentes caras del TDAH, caras que con un patrón común, muestran dificultades diferentes. Esas dificultades cuándo no son tratadas correctamente, dan como resultado diferentes emociones que han querido mostrar en el poster de este año. Seguro que todos/as las personas con TDAH se sentirán identificados/as con una o varias de las expresiones.

]]>
http://mao.lasalle.es/27-octubre-dia-nacional-del-tdah-en-espana/feed/ 0